SASTANAK PODODBORA ZA SADRŽAJE PRIPREMNOG RAZDOBLJA I PROGRAM UOČI PAPINE MISE

U okviru priprema za pohod pape Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj, u utorak 11. siječnja održan je u prostorijama Tajništva Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu prvi sastanak Pododbora za sadržaje pripremnog razdoblja i predprogram uoči euharistijskog slavlja s papom Benediktom XVI. na Dan obitelji 2011. godine.
Sastanku je predsjedao predsjednik Vijeća HBK za obitelj krčki biskup Valter Župan, a uz zamjenika generalnog tajnika HBK vlč. Fabijana Svalinu, na sastanku je sudjelovalo svih petnaest članova Pododbora, svećenika i vjernika laika iz raznih hrvatskih biskupija, koji su aktivni u obiteljskom pastoralu.
U prvom dijelu sastanka biskup Župan pojasnio je zadaće Pododbora s naglaskom na dva glavna područja: osmišljavanje duhovnih i konkretnih sadržaja vezanih uz pripremu za pohod Svetog Oca Hrvatskoj, a koji će biti predloženi pojedinim biskupijama, te osmišljavanje i priprema programa uoči euharistijskog slavlja sa Svetim Ocem na Hipodromu u nedjelju 5. lipnja. Voditelj Ureda HBK za obitelj dr. Petar Krešimir Hodžić predstavio je prethodno pristigle radne materijale s prijedlozima članova vezanima uz zadaće Pododbora. Na sastanku je dogovoren način rada Pododbora, utvrđene su smjernice za izradu predprograma prije mise s Papom te su uobličene osnovne odrednice koje će biti predložene za provođenje na nacionalnoj razini u pripremi za pohod Svetoga Oca našoj Domovini.

IKA, 11.01.2011.