Izrazi sućuti povodom smrti don Čedomila Šuprahe

  1. Uzoriti kard. Vinko Puljić (devet godina bio duhovnik u sjemeništu Zmajević gdje je i don Čedomil kao Rektor imao posljednju službu):

Dragi brate u Biskupstvu!

Upravo sam pročitao da je don Čedomil Šupraha preminuo u Gospodinu. U prigodi moga posljednjeg boravka u Zadra susreo sam ga i vidio kako se nosi sa svojom bolešću. Vama kao Ordinariju, te cijelom zadarskom prezbiteriju, njegovoj bližoj i daljnjoj rodbini najiskreniji izrazi kršćanske sućuti. Njegovu svećeničku dušu preporučam milosrđu Božjem da ga primi u vječnu svjetlost i zagrljaj svoje Božanske ljubavi. Na sve zazivam obilje Božjeg blagoslova te iskreno pozdravljam!

 2. Predsjednik Caritasa HBK, mons. Josip Mrzljak piše:

Preuzvišeni gospodine nadbiskupe,

Vama, kleru i posebice djelatnicima Nadbiskupijskog Caritasa upućujem iskrenu kršćansku sućut povodom smrti don Čede Šuprahe koji će nam ostati u sjećanju i molitvama, a njegov svećenički život bit će nadahnuće mnogima, i klericima i laicima za prevažnu djelatnost Caritasa u životu Crkve. Njegovo djelovanje preko Caritasa u Domovinskom ratu neprocjenjiv je udio za stvaranje slobodne i neovisne domovine Hrvatske. Uz iskrenu zahvalnost Bogu za takav život, rado ga se sjećam u svojim molitvama.

3. Biskup mostarski mons. Ratko Perić koji šalje svoje sjemeništarce u naše sjemenište piše:

Dragi Nadbiskupe Želimire,

Najprije iskrena i bratska sućut a vječni mir i pokoj don Čedomilu Šuprahi, donedavno rektoru sjemeništa „Zmajević“. Cijelu vječnost uživao u gledanju Lica Božjega! Šaljem Generalnog vikara don Željka Majića s trojicom bogoslova i sjemeništaraca da budu na zadušnicu i na sprovodu. Neka počiva u miru Božjem.

4. Fra Andrija Bilokapić, provincijal Provincije sv. Jeronima u Zadru

Preuzvišeni gospodine nadbiskupe!

Izričem iskrene riječi kršćanske sućuti povodom smrti dragog svećenika don Čedomila koji je u sebi nosio oduševljenu radost prema nasljedovanju Krista. A osobito ga je vezala uz siromahe koji su najveće blago Crkve. Izražavam zahvalnost Gospodinu na svemu dobrome što je učinio, te zajedno s Vama molim Gospodina neka mu udijeli mir i radost nebeske domovine.

5. Negdašnji duhovnik u sjemeništu Zmajević i počasni kanonik Stolnog kaptola sv. Stošije u Zadru, mons. dr. Juraj Batelja: (SMS-om)

 

Učinio mi je puno radosti u životu i pružio potporu u mom svećeničkom služenju u Zadarskoj nadbiskupiji. Neka Gospodin udijeli Crkvi Zadarskoj nove pastire koji će poput njega izgarati za Boga i bližnjega. Vama, oče Nadbiskupe, svećenicima i vjernicima izričem kršćansku sućut i molim za plemenitu dušu dragog mi don Čedomila.

6. Negdašnji župljanin, bogoslov, a onda i suradnik u odgojnoj ekipi u Sjemeništu Zmajević –don Zvonimir Mikulić (na studiju u inozemstvu)

Ožalošćen viješću o preminuću dragog i revnog svećenika don Čedomila Šuprahe ovim putem izražavam svoju duboku kršćansku sućut Vama oče Nadbiskupe, svećenicima Zadarske nadbiskupije, rodbini pokojnika, kao i svim vjernicima koji suosjećaju u ovom trenutku. Njegovo životno svjedočanstvo daje mi nadahnuće za svećenički život. Neka mu dobri Bog udijeli svoj pokoj i podari mu mjesto u društvu svih svetih!

7. Župan Zadarske županije gospodin Stipe Zrilić

Poštovani oče nadbiskupe,

U ime djelatnika Zadarske županije i moje osobno ime primite izraze najdublje sućuti povodom odlaska dobrog Božjeg pastira Don Čedomila Šuprahe. Neka mu gospodin bude blag i obilno ga nagradi za dobra djela i skrb za povjerene vjernike a posebno za potrebite u Zadarskoj županiji o kojima je brinuo tijekom dugogodišnje službe ravnatelja Caritasa Zadarske nadbiskupije.