Brzojav sućuti predsjednika HBK u povodu terorističkih napada u Parizu

Kard. u Parizu condoglianze 14 11 2015Zagreb, (IKA) – Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je 14. studenoga brzojav sućuti u povodu terorističkih napada u Parizu pariškom nadbiskupu kardinalu Andréu Vingt-Troisu i predsjedniku Francuske biskupske konferencije mons. Georgesu Pontieru.
Preuzvišeni, duboko sam potresen i ožalošćen zbog vala ekstremnog nasilja i krvoprolića koje se jučer dogodilo u Parizu. Pridružujem se boli zbog gubitka ljudskih života. U ime svih biskupa, kao i u ime vjernika Katoličke Crkve u Hrvatskoj, upućujem izraze najdublje sućuti članovima obitelji žrtava, Vama Preuzvišeni i čitavom francuskom narodu.
Kada se za nevjerojatne događaje ne nalaze riječi, ono što nama kršćanima preostaje jest moliti. Nadam se da će naša molitva biti utjeha usred ove goleme tragedije i dati snagu u nesigurnosti ljudske kušnje.
Ujedinjeni u molitvi s čitavim francuskim narodom, kao znak blizine žrtvama i njihovim obiteljima, izražavam Vam, Preuzvišeni, svoju najdublju sućut i pozdravljam Vas u Kristu darovatelju života, navod se u brzojavu sućuti kojeg potpisuju predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić i generalni tajnik HBK mons. Enco Rodinis.