OSNOVAN ZDRUG KATOLIČKIH SKAUTA ZADARSKE NADBISKUPIJE

35290Blagoslovom zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića pokrenut je pokret katoličkih skauta Zadarske nadbiskupije. Tim povodom u nedjelju 4. listopada u župi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u zadarskoj Puntamiki gostovali su članovi Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije od kuda je priča o katoličkim skautima iz Rijeke krenula prije 13 godina i proširila se Hrvatskom.
Za Zadarsku nadbiskupiju imenovan je povjerenik don Igor Ikić, župnik župe Puntamika i biskupski vikar, koji se zainteresirao za katoličke skaute na blagdan sv. Vida, 15. lipnja o.g. u Rijeci. Nakon što je vidio brojne mlade skaute koji su na središnjem euharistijskom slavlju u povodu proslave zaštitnika grada Rijeke dali obećanja vjernosti Bogu, Crkvi i Domovini, kontaktirao je voditelje, te se podrobnije upoznao s radom katoličkih skauta tijekom ljetnog kampa na otoku Zmajanu, kazao je voditelj Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije Marin Miletić. Dodao je kako je Ikić u kolovozu boravio na Zmajanu u kampu “Valter Lulić” zajedno s duhovnikom Zdruga katoličkih skauta Hrvatske don Božom Škemberom.
Vjeroučitelj Marin Miletić, koji je ujedno i predsjednik Zdruga katoličkih skauta Hrvatske, predstavio je u Zadru program katoličkih skauta koji se provodi po župama, u školama i u vrtićima. Najavio je kako će župniku Ikiću riječki katolički skauti osiguravati program po kojemu će se provoditi susreti, tematske jedinice, a dogovoreni su i vikend susreti u Pastoralnom domu “Alojzije Stepinac” u Driveniku, sjedištu Zdruga katoličkih skauta gdje će riječki voditelji voditi skautske radionice za nove članove i njihove voditelje. (IKA)