USKRS: MISA U ZADARSKOJ KATEDRALI

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKoncelebirano misno slavlje na svetkovinu Uskrsa u nedjelju 5. travnja u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić, kada je i podijelio papinski blagoslov s potpunim oprostom. Zbog događaja koji se zbio u prvi dan tjedna, Crkva se od početka sabirala na taj dan blagovati euharistiju i slaviti događaj spasenja. Toga jutra raspeti i pokopani Krist je uskrsnuo, rekao je nadbiskup, podsjetivši na dan kad smo po sakramentu krštenja postali djecom Božjom, a krsno obećanje vjernici obnavljaju u liturgiji Bdjenja uoči Uskrsa.

Želimir Puljiæ predvodio misno slavlje u Zadru

Želimir Puljiæ predvodio misno slavlje u Zadru„Sa zahvalnošću obnavljamo svoja krsna obećanja i ispovijedamo vjeru u Isusa  Krista. Poželio bih stoga neka nam Uskrs bude prigoda sjetiti se dana i mjesta svoga krštenja i naših vjerskih korijena. Nedjelja Kristovog uskrsnuća je dan posvećen Gospodinu i dan našeg obiteljskog zajedništva“ rekao je nadbiskup. U Godini posvećenog života i nadbiskupijskoj Godini euharistije poželio je blagoslovljen Uskrs svećenicima i redovništvu, da budu širitelji uskrsne radosti i pouzdanja u Boga.

Želimir Puljiæ predvodio misno slavlje u Zadru„Sretan Uskrs predstavnicima građanske vlasti koji su pozvani snagom službe ugrađivati u temelje države vrednote mira, tolerancije, pravde, poštivanja i solidarnosti, te odstranjivati sve što rađa malodušjem i pesimizmom. Blagoslovljene uskrsne blagdane učiteljima i odgojiteljima mladih, liječnicima i bolničkom osoblju, obrtnicima, ratarima, pomorcima i svima koji u znoju lica svoga zarađuju kruh svoj svagdanji. Uskrsnuli Krist je naš Put, Istina i Život. On je središte i smisao svega. Nema drugog imena po kojem se možemo spasiti, osim imena Isusa Krista. U toj vjeri svima od srca želim blagoslovljene i sretne uskrsne blagdane i obilje uskrsne milosti, s anđeoskim poklikom: Uskrsnuo je kako je rekao,  Aleluja“ zaključio je nadbiskup Puljić.

 Ines Grbić

Želimir Puljiæ predvodio misno slavlje u Zadru

Želimir Puljiæ predvodio misno slavlje u Zadru

misa u katedrali sv stosije-050415-07

OLYMPUS DIGITAL CAMERA