Zahvala na kraju euharistijskog slavlja msgr. Želimira Puljića

Na kraju ovog euharistijskog slavlja, prije nego zazovemo Božji blagoslov, želio bih uputiti nekoliko zahvalnih riječi!

Ponajprije zahvaljujem dragom Bogu na svim darovima i milostima, koje mi je iskazao za vrijeme biskupskog služenja u Dubrovačkoj biskupiji. U njegove ruke stavljam i svoje korake u Zadarskoj nadbiskupiji.

Srdačno zahvaljujem našem uzoritom gospodinu kardinalu Josipu Bozaniću, koji je s još trojicom ovdje nazočnih biskupa, mons. Jurićem, mons. Komaricom i mons. Penzešom, bio nazočan na mom biskupskom ređenju prije 20 godina u Dubrovniku.

Zahvaljujem Apostolskom nunciju mons. Mariu Robertu Cassariu, predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije mons. Marinu Srakiću, predsjedniku Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Franji Komarici, te ostaloj subraći u episkopatu, kao i izaslanicima nadbiskupa i biskupa, što su danas bili s nama kako bi mi iskazali svoju solidarnost i blizinu.

Zahvaljujem svim  svećenicima iz Dubrovačke biskupije, Zadarske nadbiskupije kao i drugih naših biskupija, na suradnji i molitvenoj potpori. Neka Gospodin obilno izlije na sve vas svoju milost, kako biste ustrajno i bez straha svjedočili ljubav prema vjernicima kojima služite. Redovnicima, redovnicama, bogoslovima i sjemeništarcima zahvaljujem na čestitkama i preporučam se u molitve.

Svojoj sestri Terezi i bratu fra Iliji, te ostaloj rodbini zahvaljujem za njihovu molitvu i podršku, kojima su pratili moje služenje u Dubrovniku. Nadam se da će nastaviti moliti za mene kako bih i ovo svoje poslanje, koje mi Bog po Crkvi povjerava, ostvario u potpunosti.

Svima vama iz društvenog života, koji ste pozvani brinuti se za opće dobro, kao i svim kulturnim i društvenim institucijama Grada Zadra i zadarske županije zahvaljujem na toplim riječima dobrodošlice. Ujedinimo se oko promicanja općeg dobra i svih vrjednota u izgradnji društva u kojem živimo.

Posebna pak zahvala mojim najbližim suradnicima u Dubrovačkoj biskupiji i Zadarskoj nadbiskupiji, na čelu s prečasnim Milivojem Bolobanićem, dosadašnjim dijecezanskim upraviteljem, za sve učinjeno proteklih dana oko organizacije ovoga slavlja. Također zahvaljujem svima koji su na bilo koji način, u bilo kojem programu i slavlju, svih ovih dana uložili svoje sposobnosti i snage da sve ovo protekne u lijepom i dostojanstvenom ozračju. Gospodin neka svima bude nagrada.

Na sve vas koji ste se ovdje okupili, kao i na sve koji nas prate u svojim domovima putem radija i televizije, na ovaj grad i nadbiskupiju našu zazivam Božji blagoslov i njegovu pomoć.

mons. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski