PRIJAVE ZA HODOČAŠĆE U RIM U SKLOPU NACIONALNOG HODOČAŠĆA

Zadarska nadbiskupija pridružuje se sudjelovanju na zahvalnom Nacionalnom hodočašću u Rim koje se održava od 4. do 10. studenog 2012. godine. Hodočašće se organizira u suradnji s turističkom agencijom Terra iz Zadra. Cijena od 3190 kn uključuje pet polupansiona (doručak, večera i noćenje; jedan u Padovi i četiri u Rimu) te ulaznice u Vatikanske muzeje, katakombe, vodiče, audio slušalice, zdravstveno osiguranje i kape kao znak raspoznavanja. Povjerenstvo za organizaciju hodočašća (don Zdenko Dundović, don Mario Sikirić i s. Mirjam Gadža) potiču vjernike na sudjelovanje te svećenike da odlaskom na hodočašće nagrade nekog župnog vijećnika ili pastoralnog suradnika.

Tim povodom zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je sljedeću poruku: „U znak zahvale za pastirski pohod pape Benedkta XVI. Hrvatskoj u svibnju 2011. g., HBK organizira nacionalno hodočašće zahvale u Rim. Tim činom želimo potvrditi svoju vjernost i zajedništvo sa Svetim Ocem i Katoličkom Crkvom. Želja nam je da i vjernici naše Nadbiskupije sudjeluju u ovom činu vjere“.

Itinerarij hodočašća je sljedeći: U nedjelju 4. studenog u 13,00 sati je polazak s parkirališta iznad dvorane Višnjik u Zadru prema Padovi, gdje je dolazak u večernjim satima. U ponedjeljak 5. studenog je razgledavanje Padove: bazilike sv. Antuna Padovanskog, misa u svetištu sv. Leopolda pa nastavak putovanja prema Rimu. U utorak 6. studenog je razgledavanje Vatikanskih muzeja i znamenitosti Rima, a u srijedu 7. studenog u Vatikanu je audijencija s papom Benediktom XVI. na Trgu sv. Petra. U četvrtak 8. studenog je sudjelovanje u bazilici sv. Petra u misi zahvalnici svih sudionika nacionalnog hodočašća povodom pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj, a poslijepodne odlazak u baziliku sv. Pavla izvan zidina i katakombe sv. Kalista. U petak 9. studenog je odlazak iz Rima prema Asizu i Anconi gdje je ukrcaj u brod za Split. U subotu 10. studenog je dolazak u Split i polazak prema Zadru.

Zainteresirani neka se prijave svom župniku ili u agenciju Terra, Matije Gupca 2a, 23000 Zadar. Telefon: 023 337 294, e-mail: jure@terratravel.hr. Načini plaćanja su gotovinom, gotovinom na pet rata (završno do 15. listopada) ili karticama OTP i Splitske banke do deset rata.

I.G.