“ISUS I SAMARIJANKA” U CRNOM

Ovogodišnji krizmanici Župe sv. Nikole u Crnom, osim redovite pripreme kroz župnu katehezu, za taj su se veliki događaj u njihovom vjerničkom životu pripremali i drugim aktivnostima koje su se odvijali u župi. Tako su Božićni koncert “Tisuću glasova” u Jazinama obogatili s prikazom živih jaslica. I u župi su sudjelovali u glazbeno-scenskom prikazu živih jaslica. Povodom obljetnice Vojno-redarstvene akcije “Maslenica” organiziran je prigodni program u kojem su također aktivno sudjelovali.

U nedjelju, 22. travnja, pripremili su glazbeno-scenski prikaz evanđeoskog susreta Isusa i Samarijanke na Jakovljevu zdencu. Ovaj susret je bio prigoda da okupljeni „Samarijanci“ postave Isusu mnoga pitanja. Isus strpljivo sluša i poučava ih. Cijeli tekst temelji se na poukama koje su zapisane u evanđelju. Tako je bilo govora o pravednosti, molitvi, braku, rastavi, ljubavi prema bližnjemu, ljubavi prema neprijatelju, o uvjetima koje treba ispuniti da bi bili Isusovi učenici…

Scenski prikaz bio je protkan pjesmama koje su predvodili crkveni pjevači iz Crnoga. Pjevale su se duhovne pjesme koje su poznate kako bi svi nazočni mogli pjevati i uživati kako u scenskom tako i u glazbenom ugođaju. Tako su se čule pjesme Kriste, budi naša radost, Ima jedna duga cesta, Mir, pravi mir, Kakav prijatelj je Isus, Ostani s nama, Krist jednom stade na žalu, K’o košuta, Glasnik velikog Kralja… Svi nazočnici, koji su u velikom broju ispunili dvoranu Doma, izvoditelje, tj. ovogodišnje krizmanike, nagradili su velikim pljeskom. Službeni dio programa je završio s riječima da se ni na višednevnoj duhovnoj obnovi ne čuje toliko evanđeoski citata koliko ih se te večeri čulo.

Zajedničko druženje nastavljeno je uz razgovor, komentar, pjesmu i prigodnu zakusku. Osim krizmanika u popunjavanju scene pomogli su i učenici nižih razreda osnovne škole.
„Vrlo zanimljiv i hvalevrijedan pokušaj rada s mladima na upoznavanju evanđeoskih tekstova„ poručio je njihov župnik don Srećko Petrov.