Službena pjesma susreta mladih s Papom

Službena pjesma susreta mladih s Papom (01.03.2011 | 12:20 | IKA V – 129507/3)

  U snimanju pjesme “Zajedno u Kristu” sudjelovalo više mladih iz zajednice “Božja pobjeda” sa zagrebačkog Jaruna te članovi Nadbiskupijskog zbora mladih Zagrebačke nadbiskupije

 

Zagreb, (IKA) – Službena pjesma susreta mladih s papom Benediktom XVI. u Hrvatskoj pod nazivom “Zajedno u Kristu” objavljena je u ponedjeljak 28. veljače. Pjesma je potekla od članova molitvene zajednice mladih “Božja pobjeda” sa zagrebačkog Jaruna, a odluku su donijeli svi povjerenici na svom zasjedanju.
Temeljni motiv pjesme je poziv na zajedništvo u Gospodinu, ispovijed vjere u Oca, Krista – Sina i Duha Svetoga koji nas povezuju u jedno tijelo. Psalmist piše kako “Gospodin prebiva u slavljenju svog naroda”, a ovom pjesmom izražava se poziv mladima da se zajednički uključe svojim srcima u slavljenje Gospodina.
U snimanju pjesme “Zajedno u Kristu”, koje se odvijalo kroz siječanj i veljaču u novom studiju salezijanske župe Duha Svetoga na Jarunu, nesebičnim zalaganjem i trudom aktivno je sudjelovalo više mladih iz zajednice “Božja pobjeda”, kao i članovi Nadbiskupijskog zbora mladih Zagrebačke nadbiskupije, koji će glazbeno animirati cjelokupan program susreta mladih s Papom, objavljeno je na mrežnim stranicama www.pastoralmladih.hr.
Tekst i glazbu pjesme potpisuje Romana Rođaković, a aranžman Grgur Sesar. U snimanju pjesme sudjelovali su: vokal – Petar Buljan, prateći vokali – Nadbiskupijski zbor mladih Zagrebačke nadbiskupije i članovi zajednice “Božja pobjeda”, gitare – Ivan Škunca, bas – Hrvoje Babić, bubanj – Dado Marinković, klavijature – Grgur Sesar, gudači i aranžman za gudače – Dajana Marelja.