Čestitka nadbiskupa Puljića mons. Uziniću

Dubrovnik, 24. siječnja 2011.

Broj: 16/2011

Predmet: Čestitka novoimenovanom dubrovačkom biskupu mons. Matu Uziniću

Preuzvišeni gospodin

mons. Mate Uzinić imenovani biskup dubrovački

Zrinsko-Frankopanska 19
21000 SPLIT

Preuzvišeni gospodine biskupe!

Obradovali smo se kad smo danas čuli vijest o Vašem imenovanju za dubrovačkog biskupa. U neposrednoj pripravi za Festu našega Parca sv. Vlaha ovo je najljepša čestitka koju su svećenici, redovnice, redovnici i vjerni Božji puk dobili za svečanost svoga zaštitnika. Posebice nam je drago što dolazite iz naše Bogoslovije gdje se školuju svećenici naše splitsko-makarske metropolije.

Ovim kratkim pismom želimo Vam najprije čestitati na ukazanom povjerenju koje Vam je očitovao papa Benedikt XVI., te izraziti našu srdačnu dobrodošlicu. Dubrovnik se raduje. Svećenici, redovnice i redovnici, te vjernici dubrovačke biskupije očekuju Vas s radošću i prate svojim molitvama.

Dragi naš novi Pastiru! Pozdravljamo Vas i s radošću očekujemo susret s Vama. I  pratimo Vas svojim molitvama, ljubavlju i naklonošću.
Uz iskrene čestitke primite i srdačan pozdrav iz Dubrovnika od mene i mojih suradnika. Neka Vas Gospodin prati svojim blagoslovom, a naš nebeski zaštitnik sveti Vlaho neka Vas čuva ‘od bolesti grla i svakog drugog zla’.

Odani u Gospodinu,
mons. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski
Apostolski Upravitelj Dubrovačke biskupije
mons. Ivan Šimić, kancelar
mons. Mirko Maslać, delegat Ap. upravitelja
dr. Petar Palić, ravnatelj biskupijskih ureda
mr. don Bernardo Pleše, ekonom
don Ivica Pervan, dekan dubrovačkog dekanata
don Marin Lučić, upravitelj biskupskog dvora