NADBISKUPOVA ZAHVALA na svršetku Euharistijskog slavlja SHKM na Višnjiku

Uz duboku i poniznu zahvalnost Gospodinu Bogu, Stvoritelju i Svedržitelju svega stvorenoga, na ovom radosnom događaju, dopustite mi uputiti i nekoliko riječi zahvale onima, koji su zaslužni da smo se danas mogli ovdje, u zajedništvu, osjećati ugodno.

Riječi zahvale ponajprije idu svim svećenicima, župnicima i župnim vikarima zadarske nadbiskupije, redovnicima i redovnicama. Posebice zahvaljujem Odboru za organizaciju ovoga susreta, koji predvodi mons. Ivan Mustać, zauzeti i vrijedni predsjednik Odbora i katedralni župnik, kojemu su zdušno pomagali: don Zdenko Dundović, don Srećko Petrov, don Ivica Jurišić, don Šimun Šindija, o. Jozo Milanović, don Gašpar Dodić, don Igor Ikić, gospođica Ines Grbić i gospođica Martina Maričić. Zahvaljujem im što nisu ni jednoga trenutka dvojili o potrebi održavanja ovog susreta. Ekipa svećenika i laika pod vodstvom mons. Mustaća je sve učinila, kako

bi osigurali sve potrebne uvjete, i tehničke i sigurnosne i medicinske i liturgijske i medijske, da ovaj susret protekne u najboljem mogućem

redu. Neka im Gospodin bude plaća i nagrada.

Zahvaljujem i zboru mladih, koji su animiranjem pjevanja pridonijeli ljepoti i skladu naše pjesme i molitve.

Od ranih jutarnjih sati, na ulazu u grad, po gradu, na ovom prostoru, na različitim parkiralištima, dočeki-vali su vas volonteri. To su pripadnici različitih pokreta i udruga u našoj nadbiskupiji, te pripadnici HVIDR-e. Njihova je zadaća bila: biti na usluzi svim skupinama mladih. Moram naglasiti

da su se oni, uz tehničku pripravu za ovaj susret, pripremali i duhovnim obnovama. Dragi volon-teri, od srca vam zahvaljujem na vašoj pomoći. Vi ste bogatstvo ove nadbiskupije. Nadam se da smijemo i ubuduće računati na Vašu suradnju.

Dragi mladi! Nakon ovog euharistijskog zajedništva, očekuju vas obitelji diljem naše nadbiskupije. Njima upućujem toplu riječ zahvale što su otvorile vrata svojih domova i svoga srca kako bi primile preko 20.000 mladih. U propovijedi sam spomenuo kako je to najočitiji znak našeg konkretnog kršćanskog zajedništva. Drage obitelji, hvala vam.

Zahvaljujem predstavnicima župa-nijske i gradske vlasti, na čelu sa županom gosp. Zrilićem i grado-načelnikom grada Zadra, gosp. Vrančićem, te svim grado-načelnicima i načelnicima općina, u kojima će naši mladi biti smješteni, na svesrdnoj pomoći i bezrezervnoj podršci u organizaciji i ostvarenju ovoga susreta.

Iskrena zahvala hrvatskoj policiji na čelu s načelnikom Policijske uprave Zadarske gosp. Sokolarom za njihovu pomoć u organizaciji prometa i sigurnosti ovoga susreta. Neka sveti Mihovil, zaštitnik hrvatske policije, prati i štiti svojim zagovorom sve naše policajce.

Zahvaljujem medijima koji su danas sve ovo pratili, kao i onima, koji su tijekom priprave vjernim preno-šenjem istinitih informacija prido-nijeli uspjehu ovoga susreta.

I na kraju, hvala vama, dragi mladi! Vi ste ovaj grad Zadar i našu nadbiskupiju na dva dana pretvorili u grad mladih. Došli ste da zajedno pjevamo, slavimo i molimo i na taj način jasno pokažemo da je Isus Krist naš Put, Istina i Život i da znamo komu vjerujemo. Ovim smo slavljem pokazali kako je zajedništvo s Isusom i naše međusobno zajedništvo izvor naše radosti, te da je jedino s Njim i u njemu naša radost potpuna.

Raziđimo se s ovog slavlja radosni i sa sviješću da je Krist s nama, da nas prati na našem životnom putu, da nas On vodi stazama života.

On, Živi i Uskrsnuli, neka na sve nas izlije svoga Duha, da možemo hrabro i odvažno svjedočiti Radosnu vijest.