HUMANITARNI KONCERT KLAPE ‘KONTRADA’ ZA POTREBE SOCIJALNE SAMOPOSLUGE

KontradaJubilarnu desetu godišnjicu svog djelovanja klapa ‘Kontrada’ iz Zadra proslavila je slavljeničkim koncertom u Arsenalu u Zadru u četvrtak 12. svibnja. Prihod od prodaje ulaznica po cijeni od 35 kn namijenjen je za potrebe socijalne samoposluge koja se nalazi u prostoru samostana sv. Frane u Zadru. Gosti klape bili su pjevač Giuliano, klapa Kampanel i Elena Stella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Razmišljajući na koji način obilježiti desetu obljetnicu osnutka i postojanja klape, htjeli smo učiniti i nešto dobro. Nije nam samo cilj da mi kao klapa budemo u fokusu događaja i rođendanskog slavlja, nego i da pružimo radost našim sugrađanima koji su nažalost, zbog spleta raznih životnih okolnosti, postali socijalno ugrožena kategorija.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Svi smo se složili da slavljenički koncert treba imati humanitarni karakter i svi su se članovi odrekli materijalnog dobra od koncerta, uključujući i drage goste“ rekao je prof. Tomislav Pehar, voditelj klape Kontrada, istaknuvši da su time brojni posjetitelji postali dio lijepe humanitarne priče i osjećaja da su pomogli onima kojima je potrebno.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Izrazio je zadovoljstvo da su Zadrani pokazali senzibiliziranost za ljude u potrebi i u tako velikom broju podržali njih i akciju u gotovo trosatnom koncertu. Klapa Kontrada je osnovana 2005. g. u Posedarju. Ime je dobila po stihu ‘niz kontradu piva klapa tvoja’, autora pokojnog člana klape Denisa Juričića, koji je bio i solist himne SHKM-a u Zadru 2010. g.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voditelj klape Pehar je autor glazbe i aranžmana himne nacionalnog susreta katoličke mladeži u Zadru ‘Da radost bude potpuna’. Bio je i voditelj zbora Klasične gimnazije Ivan Pavao II. Zadar dok je u toj školi predavao glazbeni odgoj te rado podržava djelovanje crkvenih zborova mladih.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Klapa Kontrada njeguje tradicionalnu dalmatinsku a cappella pjesmu, ali i vokalno-instrumentalni izričaj. Ostvarili su niz nastupa i osvojili nagrade na klapskim natjecanjima. Godine 2007. objavili su album autorskih pjesama pod nazivom ‘Lipa li si, Dalmacijo’, a pripremaju i novi album pjesama. Članovi klape od kojih svatko svira barem jedan instrument i svi su glazbeno obrazovani na koncertu su izveli i svoju najnoviju pjesmu ‘U vitar’.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Među posjetiteljima na koncertu je bio i ravnatelj zadarskog caritasa don Ivica Jurišić u zahvalnosti klapi za prepoznate potrebe njihovog rada. Paket živežnih namirnica i higijenskih potrepština dijeli se u socijalnoj samoposluzi svakog četvrtka od 8-10.30 i od 17-19 sati. Tu pomoć prima petsto obitelji iz Zadarske nadbiskupije.

Ines Grbić

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA