USKRSNI KONCERT MLADIH NA BELAFUŽI U ZADRU

OLYMPUS DIGITAL CAMERAUskrsni koncert na inicijativu župnog zbora mladih Uznesenja BDM na Belafuži u Zadru održan je u nedjelju 12. travnja u župnoj crkvi na Belafuži. Uz taj zbor, okupio je i mlade iz župnog zbora Srce Isusovo u Zadru i studente sa Sveučilišta u Zadru okupljene u grupi Aka Crecendo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANakon zajedničke uvodne pjesme ‘Velik si’, svaki zbor izveo je po dvije pjesme u želji da proslavi Uskrslog Gospodna te pokaže vitalnost i aktivnost mladih u župama u pjesmi, liturgijskom čitanju, župnoj katehezi, animiranju mladih, caritasu i ostalome.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZbor ‘Srce Isusovo’ iz istoimene zadarske župe izveo je pjesme ‘Božje djelo’ i ‘Isus premješta planine’. Zbor mladih Belafuža, djelatan više od dvadeset godina, a prošle godine nastupio je i Marijafestu i Bonofestu s tri autorske pjesme vjernika iz župe, izveo je pjesme ‘Tvoj Bog’ i ‘Krist je Bog’.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAStudentska a capella grupa Aka Crescendo koja izvodi duhovne skladbe u modernijem aranžmanu, izveo je pjesme ‘Evo me’ i ‘Djeluj kroz mene’. Koncert je završio zajedničkom izvedbom pjesme ‘Naš Bog je velik’ pedesetak mladih pjevača i mnogih posjetitelja, u želji da taj koncert bude tradicionalan u proslavi uskrsle ljubavi.

???????????????????????????????Prisutne je pozdravio i belafuški župnik don Dario Tičić. Istaknuvši da je Isusovo uskrsnuće novost i prekretnica po kojoj sve dobiva novi smisao, don Dario je rekao da je u tome temelj svih pobjeda istine, dobra, ljubavi, pravde i mira.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA„Na tom temelju je i hrvatski narod izborio velike povijesne pobjede, poput one u Domovinskom ratu. U Isusovom uskrsnuću je korijen i za pobjede u drugim područjima života pojedinca i naroda, moralno i gospodarski“, rekao je don Dario, istaknuvši da Isusovo uskrsnuće pobjeđuje sve ljudske strahove.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

???????????????????????????????Gost na koncertu bila je i Ksenija Abramović, direktorica Laudato obiteljske televizije. Predstavila je taj projekt i potaknula na podršku za njegovo ostvarenje, kako bi kamere LTV-a u budućnosti zabilježile i koncerte poput toga te takve inicijative mladih u biskupijama predstavili široj hrvatskoj javnosti.

Ines Grbić

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1453507_910007632356136_3876864296583347955_n