BOŽIĆNO ČESTITANJE ZADARSKOG NADBISKUPA, KLERA, REDOVNIŠTVA I DJELATNIKA USTANOVA NADBISKUPIJE

OLYMPUS DIGITAL CAMERABožićno čestitanje zadarskom nadbiskupu Želimiru Puljiću upriličeno je u subotu 20. prosinca u Salonu Nadbiskupskog doma u Zadru. U ime svećenika, redovnika, redovnica i djelatnika u ustanovama Zadarske nadbiskupije, božićnu čestitku nadbiskupu uputio je generalni vikar zadarske nadbiskupije don Josip Lenkić. „Vjernički i crkveni hod u Zadarskoj nadbiskupiji obilježen je proslavom Godine euharistije i Godinom posvećenog života na planu cijele Crkve. Učinilo Presveto Trojstvo da u Godini euharistije polog vjere postane čin vjere koji će se ogledati u svakodnevnom životu, svećeničkom i redovničkom, vjerničkom i obiteljskom, na radnom mjestu, u javnom životu, sretnim i kriznim trenucima i situacijama. Molimo Gospodina da poput Marije budemo živo Evanđelje, proroštvo i nada u današnjoj Crkvi“ rekao je Lenkić u prigodnoj riječi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA„Božji Sin i ovog Božića kreće s grada svoga Oca da nas pohodi u štalici naše svakodnevice. U blagdanu Božića otkrivamo Božju ljubav koja poprima tijelo čovjeka. U žarkoj molitvi da ga spremni dočekamo, svi dani nove godine bili Vam osvijetljeni i blagoslovljeni Njegovim milosnim silaskom u našu stvarnost. Neka blagdan Božića unese novu snagu, mir i radost u svakom danu“ poželio je don Josip, uz želje za plodnom Godinom posvećenog života. Podsjetio je da su 2014. g. u Zadru zaređena dva svećenika, Zvonimir Mikulić i Tomislav Vlahović te trojica đakona: Ivica Bašić, Valter Kotlar i fra Leopold Mičić. Preminulo je pet svećenika: Rozarijo Šutrin, Ante Ivančev, Ivan Kevrić, Franjo Hrg i Emil Bilaver. Vikar Lenkić je najavio da će 14. siječnja 2015. g. mons. Puljić proslaviti dvadeset i petu obljetnicu svoga biskupskog ređenja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA„Bilo je poteškoća, ali pozitivna iskustva i doživljaji su jači. Želimo zahvaliti Bogu na daru Vašeg 25-togodišnjeg služenja Crkvi u Dubrovniku i Zadru, u kojem ste po svjedočkom učiteljstvu širili obzore i pokazivali smjer. Nemalo puta posvjedočili ste kako Vam je, unatoč raznim nevoljama kojih ste bili svjesni, uz otvorenost Duhu i poslušnost papi i Crkvi, posebnu snagu za prihvaćanje odgovorne službe biskupstva davalo brojno i kvalitetno svećenstvo i redovništvo“ rekao je Lenkić u obraćanju mons. Puljiću. Nadbiskup je istaknuo kako Godina euharistije obvezuje da u toj godini pokažemo plodove, svoje uvijek iznova opredijeljenje i oduševljenje za ono na što nas je Bog pozvao i što očekuje od nas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA„Budimo spremni reći ‘Evo me ponovno, Gospodine, izvršiti ono što si naumio kad si me pozvao, kad si nas okupio i kad si nam odredio ovo polje rada. Roditelje, narod i vjeru smo primili kao dar. Bog od nas očekuje uzdarje. Poput Marije, dajmo odgovor koji Gospodin očekuje od nas. Bog nam je povjerio da nudimo spasenje i puno toga ovisi od nas. Budimo spremni poput Marije. Odgovorimo kako Bog želi da odgovorimo na njegov poziv i očekivanja onih kojima smo poslani“ poručio je mons. Puljić, poželjevši svima blagoslovljen Božić i Novu godinu.

 Ines Grbić