FRITULIJADA ZA OBITELJI IZ PROGRAMA CARITASA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFritulijada za pomoć obiteljima u potrebi u programu Caritasa zadarske nadbiskupije održana je u subotu 21. prosinca na Narodnom trgu u Zadru. Tu su inicijativu podržali i Dom umirovljenika Zemunik, Dom sv. Frane u Zadru, Dom umirovljenika u Zadru te učenici Ekonomsko- birotehničke i Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAUčenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole s mentorom Renatom Kraljevom na trgu su pekli fritule čija se porcija prodavala za deset kuna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFritulijada je održana i prošle godine, kad su prikupljena sredstva za kupovinu kotla za Pučku kuhinju zadarskog caritasa. „Kotao je kupljen i sad dva kotla svakodnevno kuhaju, nažalost; bolje bi bilo da je samo jedan potreban. Zahvaljujemo ljudima dobre volje koji su rado izdvojili novac za pomoć sugrađana. Ove godine pridružili su nam se i brojni volonteri, studenti, čak su u prodaji prigodnih artikala koje je izradila volonterka caritasa Božica Knez sudjelovali i djelatnici iz DM-a“ rekla je zamjenica ravnatelja zadarskog caritasa Mirjana Tadić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFritulijada je održana i u subotu 14. prosinca, a u zaključnoj akciji na Narodnom trgu 21. prosinca sudjelovao je i zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Pohvalio je kulinarsku vještinu mladih ugostitelja učenika u pripravi fritula i njihovu želju da tako pomognu obitelji, njihov osjećaj da daruju svoje vrijeme i sposobnosti te zajedništvo raznih subjekata, domova i mladih koji su se udružili u pomoći obiteljima u programu caritasa.

Ines Grbić

PC135304

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA