ZAGREB: SUSRET PREDSJEDNIKA HBK, MONS. PULJIĆA I MINISTRA UNUTARNJIH POSLOVA U RH

U Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske u Zagrebu upriličen je u utorak 24. listopada susret vojnoga biskupa u Republici Hrvatskoj Jure Bogdana i predsjednika Hrvatske biskupske konferencije zadarskoga nadbiskupa Želimira Puljića s ministrom unutarnjih poslova u Republici Hrvatskoj Davorom Božinovićem, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnoga ordinarijata.

Po dolasku u Ministarstvo gosti su u pratnji domaćina svratili u kapelicu Sv. Ignacija Lojolskoga i nakon kratke molitve zaputili se u dvoranu za sastanke gdje su ih dočekali članovi užega ministrova kabineta, koje je ministar na početku sastanka predstavio: glavnoga ravnatelja policije Nikolu Milinu, državne tajnike Roberta Kopala, Tereziju Gras i Žarka Katića, pomoćnika ministra Antu Delipetra i glavnu tajnicu Ministarstva unutarnjih poslova Sandu Šimić Petrinjak.

Sastanku su nazočili i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane RH Damir Krstičević te ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. U pratnji biskupa Bogdana bili su i biskupski vikar za Ministarstvo unutarnjih poslova fra Frano Musić i bogoslov Branko Čagelj, a u pratnji nadbiskupa Puljića bili su generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije dr. Petar Palić i nadbiskupov osobni tajnik don Marin Batur.

U neformalnome razgovoru iskazana je uzajamna radost i neskriveno zadovoljstvo zbog toga susreta kao i potreba za zajedničkim djelovanjem i naporima oko dobra i svekolikoga napretka na mnogim područjima. Istaknut je pritom nemjerljiv prinos i uloga Crkve i Vojnoga ordinarijata u dušobrižništvu Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva obrane Republike Hrvatske kao stupova njezine sigurnosti i stabilnosti.

Biskup Bogdan ukratko je upoznao nazočne s planovima za proslavu 20. obljetnice utemeljenja Vojnoga ordinarijata, od zahvalnoga hodočašća u Svetu zemlju u studenome do središta proslave koje će se 13. prosinca ove godine proslaviti misom u zagrebačkoj prvostolnici. Na kraju susreta na nazočne i sve djelatnike u Ministarstvu unutarnjih poslova, nadbiskup Puljić zazvao je Božji blagoslov. (IKA)