BIBINJE: HUMANITARNA AKCIJA ‘KORAK ZA KREŠIMIRA’

‘Korak za Krešimira’ naziv je humanitarne materijalno-duhovne uspjele akcije u sklopu koje je u sportskoj školskoj dvorani Bibinje u nedjelju 26. veljače održan prigodan koncert kojeg su prisustvom podržali i bibinjski župnik Zdenko Milić i poznati bibinjski svećenik o. Grgo Sikirić. Kupnjom karte i dobrovoljnim prilozima na koncertu posjetitelji su prikupili 40 000 kn i pomogli Krešimira Mirkova (24) iz Bibinja koji je u prosincu 2015. g. doživio automobilsku nesreću nakon čega je ostao nepokretan.

 

 

 

 

Na koncertu je bila i Bernardica Mirkov, Krešimirova majka koja je posjetiteljima i izvođačima zahvalila za pruženu pomoć sinu. Poželjela je svima Božji blagoslov i izrazila nadu da će Krešimira dotaknuti Božja milost zazvana i tim koncertom, jer se mladić povukao i teško se nosi s posljedicama nesreće.

 

 

  

Nakon nesreće, Krešimir je bio dugo u kritičnom stanju na intenzivnoj jedinici u zadarskoj bolnici i petomjesečnoj rehabilitaciji u toplicama. Koncert je bio i molitvena podrška oporavku Krešimira potrebnog tjelesnog i duhovnog ohrabrenja. Da se to i dogodilo, potvrđuje da je nakon što mu je majka Bernardica prenijela dojmove s koncerta, upućenu molitvu i podršku mnogih, Krešimir prvi put nakon nesreće izašao iz svoje kuće u Bibinjama, imao je volje ustati iz kreveta i ohrabren, u Zadru je obavio potrebnu dokumentaciju kako bi savladao buduću sposobnost vožnje automobila kao invalid.

 

Na koncertu su nastupili Đani Maršan, Ivica Sikirić Ićo, Zbor mladih Magnificat iz Bibinja, Mladi župe Belafuža, Antonio Sekula, Magnificat, sastav HKUMST-a Zagreb, Amenda Stošić i prijatelji te iz Zagreba Zvonimir Kalić i s. Dijana Lončarek koja je jedan splet pjesama izvela i s bogoslovom Matijom Sliškovićem. Dramska sekcija HKUMST-a Zadar pod vodstvom Renata Pizeka izvela je scenski prikaz ‘Nevidljivi prijatelj’ koji govori kako se osoba u trenucima prije smrti predaje Isusu.

 

Prikupljenim sredstvima želi se pomoći adaptacija automobila koja će olakšati Krešimiru bolju mobilnost i lakše funkcioniranje u svakodnevici, nabava invalidskih kolica koje se mogu sklopiti i drugih pomagala te pomoć obitelji. O Krešimiru brine samohrana majka Bernardica koja kao medicinska sestra, zbog vlastitih zdravstvenih teškoća, radi četiri sata dnevno u Općoj bolnici Zadar.

 

Majci Bernardici koja ima još dvije kćeri potrebna je pomoć. Organizator akcije je Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar te je za pomoć i sudjelovanje svima zahvalila s. Melhiora Biošić, počasna predsjednica te udruge.

 

Na koncertu su posjetitelji za dobrovoljni prilog za Krešimira zauzvrat dobili srca i razne rukotvorine s biblijskom i duhovnom porukom koje su izradili volonterska likovna radionica ‘Pinel’ Ekonomske škole u Zadru, štićenici Doma za stare osobe Zadar i Jasminka Bašić.

 

Obitelji se i dalje može pomoći uplatom na račun OTP banke IBAN: HR3924070001500318721. Koncert su dolaskom podržali i bibinjski župnik Zdenko Milić i poznati bibinjski svećenik o. Grgo Sikirić.

Ines Grbić