ZADAR: DONACIJA ZADARSKE ŽUPANIJE PRAONICI RUBLJA ZADARSKOG CARITASA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zahvaljujući donaciji Zadarske županije caritasu Zadarske nadbiskupije, zadarski caritas značajno će povećati kapacitet svoje praonice rublja za potrebne. U srijedu 7. rujna, u prostoru praonice pokraj pučke kuhinje u Zadru, predstavljen je rezultat još jedne uspješne suradnje između te dvije institucije: Zadarska županija darovala je caritasu tri nove perilice i sušilice u iznosu od 25 000 kn, s čime je dosadašnji kapacitet praonice povećan na osam mašina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mr. don Ivica Jurišić, ravnatelj caritasa, zahvalio je županiji i zadarskom županu Stipi Zriliću što su prepoznali potrebe caritasa, „znali su gdje će uložiti novac. Imali smo malu praonicu koja je pokrivala mali broj potreba za pranje rublja, a s još tri perilice znatno ćemo proširiti program pranja rublja kome je potrebno“ rekao je ravnatelj Jurišić. „Kupnjom novih perilica dobili smo veliku mogućnost da našu uslugu pranja rublja, kvalitetu i kvantitetu, možemo podignuti na veću razinu. Hvala Zadarskoj županiji što je to omogućila“ rekla je Mirjana Tadić, zamjenica ravnatelja zadarskog caritasa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U toj se praonici pere odjeća beskućnika koji borave u Prenoćištu sv. Vinka Paulskog zadarskog caritasa. Sada će se i veće rublje, posteljina, deke i jorgani tu moći prati, a ne više, kao dosad, nositi u javne praonice. Praonica će ubuduće pokrivati potrebe i drugih kategorija koji su korisnici caritasovih programa. „U programu kućne njege zadarskog caritasa je pedeset korisnika, uglavnom starih, nemoćnih, napuštenih, samih u svojim kućama. Smatramo da je dobro da čovjek što duže ostane u svom domu. Sada ćemo i tim ljudima pružiti uslugu pranja njihove odjeće i rublja. U našoj pučkoj kuhinji u Zadru je velik broj korisnika koji su samci. Treba im osigurati ne samo osnovni obrok, nego i pomoći u održavanju osobne higijene. Omogućavali smo im da u prenoćištu održavaju osobnu higijenu, a sad im možemo pomoći i uslugom pranja odjeće i rublja“ rekla je Tadić u zahvalnosti županiji što im je omogućila da idu dalje u pomoći potrebnima.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suradnja Zadarske županije i caritasa uspješno traje dugo godina. Županija novčano pomaže caritasove projekte pučke kuhinje, prenoćišta, program kućne njege i osnovnog socijalnog zbrinjavanja. Donacija perilica je učinjena na prijedlog Ante Vukašine, pročelnika za gospodarstvo Zadarske županije.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stipe Zrilić, župan Zadarske županije, rekao je da je posao svih u javnom sektoru i gospodarstvu   izgraditi razvijeno i uspješno društvo. „Nigdje u svijetu stanje u društvu nije idealno. Postoje oni koji iz raznih razloga budu potrebiti i potrebna im je pomoć zajednice. Tako je u hrvatskom društvu i u razvijenijim društvima. Dobro je da postoje organizacije kao što je caritas koje su glas siromašnih i potrebitih te dižu naše razine solidarnosti i humanosti na veću razinu, kako bi se ispravile nepravde koje su se dogodile mnogim ljudima“ rekao je župan Zrilić, istaknuvši da će Zadarska županija i Grad Zadar nastaviti pomagati aktivnosti caritasa na dobro korisnika.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Novi strojevi su s energetskom uštedom pa to znači i manje troškove u potrošnji. „Pratimo i pohvaljujemo aktivnosti caritasa. Naša je obveza pomoći kako bismo bili pravednije i humanije društvo. Što smo razvijeniji, više trebamo pomagati razne socijalne potrebe koje će biti od koristi ljudima. Zadarska županija u tome i dalje stoji na raspolaganju“ poručio je župan Zrilić.

Ines Grbić

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA