U Zadru zasjedalo Stalno Vijeće HBK

20160726_090149U Zadru je 26. srpnja 2016. pod predsjedanjem mons. Želimira Puljića, zadarskog nadbiskupa i Predsjednika HBK održano redovito zasjedanje Stalnog vijeća HBK na kojem su sudjelovali uzoriti gospodin Josip kard. Bozanić, mons. Đuro Hranić, mons. Dražen Kutleša, te Generalni Tajnik mons. Enco Rodinis i Tajnik mons. Fabijan Svalina.

 Na zasjedanju je bilo riječi o zaključcima s Izvanrednog plenarnog zasjedanja HBK koje je održano u Zagrebu, 7. lipnja 2016. Uz rješavanje pristiglih dopisa izvješćeno je i o primjedbama gledom na planirani dokument “Da vaša radost bude potpuna” (Iv 15, 11), kao i planiranju simpozija u svezi s 25. godinom vjeronauka. Član Mješovite komisije o ulozi blaženoga kardinala Alojzija Stepinca prije, za vrijeme i poslije Drugoga svjetskog rata, uzoriti gospodin Josip kard. Bozanić, izvijestio kratko o održanom susretu Mješovite komisije u Vatikanu.

 Pregledani su pristigli dokumenti o primopredaji u Papinskom hrvatskom zavodu Sv. Jeronima u Rimu između donedavnog rektora, a sada Vojnog Ordinarija mons. Jure Bogdana i novoimenovanog Rektora mons. Bože Radoša. Kongregacija za evanglizaciju naroda potvrdila je mandat dosadašnjem ravnatelju Papinskim misijskih djela vlč. gospodinu  Antunu Štefanu. Tajništvo Hrvatske inozemne pastve izvijestilo je o novim zabranim i imenovanim delagatima za Ameriku, Kanadu, Zapadnu Europu i Švicarsku. U vidu priprave jesenjeg zasjedanja HBK Stalno 20160726_090133vIjeće planira održati redovitu sjednicu 5. rujna 2016. u Zagrebu.