PISMO IZ ARSA POVODOM SUSRETA MLADIH U ZADRU

SVETIŠTE U ARSU

Ars, 8. svibnja 2010.

Obljetnica rođenja Ivana Marije Vianneya

U prigodi održavanja Susreta hrvatske katoličke mladeži u Zadru, svetište u Arsu želi izraziti svoju sjedinjenost s Vašom molitvom. Iz župe gdje je sveti Ivan Maria Vianney živio, propovijedao, molio, žrtvovao i svjedočio Evanđelje više od 40 godina, pozdravljam Vas svim svojim srcem.

Sveti župnik arški, čiji rođendan danas slavimo, sigurno je radostan vidjeti Vas u ljubavi i molitvi Gospodinu, ‘dobrom Bogu’, kako je on volio reći. Sveci su naša velika braća u svetosti, oni nam pokazuju put: “Ti si meni pokazao put u Ars, a ja ću tebi pokazati put u nebo”, kako je sveti Ivan Maria Vianney odgovorio malom pastiru.

Budite sigurni da su danas moje molitve sjedinjene s Vama – sa svima Vama mladima i svim Vašim biskupima, osobito mons. Želimirom Puljićem, zadarskim nadbiskupom. Predajem sve Vaše nakane svetom arškom župniku, kao i nakane Vaših obitelji i Vaših župa. Molite također i Vi za nas, za svakog pojedinog hodočasnika, osobito za brojne svećenike koji dolaze u Ars.

Udjeljujem Vam blagoslov svim mojim srcem. Neću Vas zaboraviti pokraj groba svetog arškog župnika, u svetištu svetog Ivana Marije Vianneya.

otac Jean Philippe Nault

upravitelj Svetišta u Arsu