BOŽIĆNA ČESTITKA PAPI FRANJI NADBISKUPA ŽELIMIRA PULJIĆA

Evo dana spasenja, mira i pomirenja

koji Crkva odvijeka svečano slavi.

(Sveti Karlo Boromejski)

Sveti Oče,

192182_13112013 Koristim prigodu božićnog vremena, kojeg «Crkva odvijeka svečano slavi.. », da Vam u ime svećenika, redovnica i redovnika, i vjernog Božjeg puka moje Zadarske nadbiskupije izrazim iskrene božićne čestitke. S radošću i zahvalnošću sjećam se mog nedavnog susreta s Vama, Sveti Oče, u prigodi opće audijencije na Trgu Svetog Petra, 13. studenog 2013. Smatram to osobitom milošću i velikom radošću što sam Vas osobno mogao pozdraviti i izraziti dobre želje za Vašu uzvišenu službu koju ste preuzeli tijekom Godine vjere koja je izvor evanđeoskog poslanja.

Uz srdačne pozdrave u ime svećenika, redovnica i redovnika, te na osobiti način vjernoga Božjeg puka iz moje Zadarske nadbiskupije izričem Vam i iskrene čestitke za Vaš 77. rođendan. Na mnogaja ljeta, Sveti Oče Franjo! Neka Vam «Riječ koja je uzela ljudsku narav», Novorođeni Isus Krist dadne snage u svetom služenju onima koje Vam je Providnost povjerila. I mi ćemo žarko moliti Krista, nazočnoga u Euharistiji neka po Vama zasja današnjim ljudima svjetlo Krista, jedinog Otkupitelja čovjeka.

Od srca Vam zahvaljujem za apostolsku pobudnicu «Radost Evanđelja», kao i za poruku u povodu Svjetskog dana mira, 1. siječnja 2014. «Bratstvo je temelj i put mira». Moleći Vaš blagoslov za moju nadbiskupiju izričem još jednom srdačne čestitke za rođendan i molim «neka Vas Otac Nebeski obdari dobrim duhovnim i tjelesnim zdravljem i svakim nebeskim blagoslovom»!

U zajedništvu Svemogućega Otca odani,

†  Želimir Puljić, nadbiskup zadarski

Zadar, 14. prosinca 2013.